F.A.Q.

Hieronder tref je per categorie diverse veel gestelde vragen, inclusief een antwoord. Heb je een andere vraag, dan kun je deze uiteraard stellen aan Van der Linden Vastgoedmanagement of Uppmärk. Dat kan per email naar verhuur@vanderlinden.nl of info@uppmark.nl.

INSCHRIJVEN

Hoe schrijf ik mij in voor een vrije sector huurappartement in Olympiade?
Als de verhuur is gestart, tref je op de website van Olympiade, onder andere in de woningzoeker, een link naar het inschrijfformulier. In dit formulier vul je jouw gegevens in en geef je aan welke appartementen je voorkeur hebben. Vervolgens klik je rechtsboven op ‘inschrijven’ om je voorkeuren toe te voegen aan jouw Woningdossier.

Hoe worden de huurders geselecteerd voor een woning?
Er geldt in dit project een voorrangsregeling voor de volgende doelgroepen; starters (30%) en doorstromers (10%) uit Amstelveen en sleutelberoepen (30%). De overige 10% worden aan eenieder die niet tot deze categorieën behoort, toegekend. Zodra je je inschrijving hebt voltooid (dus ook alle benodigde documenten geüpload hebt), zullen we bekijken welke woning van jouw voorkeur nog vrij is. Voor de hoogst mogelijk voorkeur die nog beschikbaar is, zullen we een optie verstrekken en contact met je opnemen voor het vervolgproces. Is er geen woning beschikbaar dan kom je op de reservelijst.

Je ontvangt vanzelf bericht indien je een woning hebt toegewezen gekregen. Indien je na de toewijzing niets van ons hebt vernomen, is er gekozen voor een andere kandidaat. Je kunt altijd contact met ons opnemen voor een uitleg over de status van jouw inschrijving.

Bij het selecteren van de meest geschikte kandidaat maken wij enkel gebruik van objectieve selectiecriteria zoals leeftijd, de hoogte van het inkomen in relatie tot de hoogte van de huur, gezinsomvang en soortgelijke criteria. Hierbij maken wij in geen enkele situatie positieve of negatieve uitzonderingen op basis van geslacht, huidskleur, achternaam, geaardheid, afkomst, geloof of etniciteit van de woningzoekende.

Wanneer kom ik in aanmerking als starter?
Een starter is volgens het toewijzingsbeleid een persoon waarvoor dit een eerste woning is. Dit vragen wij uit door jouw adreshistorie met ons te delen. Starters met als huidige woonadres Amstelveen krijgen voorrang. Daarna wordt voorrang verleend aan starters in regio groot Amsterdam.

Wat is een sleutelberoep?
Zorg: Binnen de zorg gaat het om personeel dat directe zorg verleent of ondersteuning aan patiënten en cliënten. Het gaat dan om de arts, verpleegkundige, verzorgende of ondersteunend met een medische achtergrond/basis. Daarnaast behoort eveneens begeleiding van gehandicaptenzorg, gezinscoach en manager jeugd tot deze voorrangscategorie.

Onderwijs: Voor wat betreft onderwijs zal bij de toewijzing worden gericht op kandidaten die werkzaam zijn in het primair, voortgezet of speciaal onderwijs. Het gaat daarbij om leerkrachten en ondersteunend personeel met een pedagogische/onderwijs opleiding. Een pedagogisch begeleider die elders werkt, zoals bij een kindcentrum/kinderopvang, behoort eveneens tot deze voorrangscategorie.

Veiligheid: Binnen de categorie veiligheid wordt voorrang verleend aan personeel binnen de uitvoering van deze functie. De politieagent maar ook de brandweerman/vrouw welke tot het landelijk functiehuis van de politie/brandweer behoort tot deze voorrangscategorie.

De (jonge) professionals die werken in de zorg, het onderwijs of veiligheid in Amstelveen en groot Amsterdam kunnen eveneens voorrang krijgen bij de toewijzing van deze middensegment huurwoningen.

Wat betekent een doorstromer?
Doorstromers zijn volgens het toewijzingsbeleid huurders die een sociale woning achterlaten, die daarmee zorgen voor doorstroming binnen de woningmarkt. Ook dit wordt uitgevraagd met een adreshistorie.

Welke documenten moet ik aanleveren?
Welke documenten je moet aanleveren, is afhankelijk van je arbeidssituatie. Met de dienst Datakeeper proberen wij het aantal documenten tot een minimum te beperken. Dit zijn de documenten die we per situatie vragen om te uploaden in het Woningdossier:

 • Ben je in loondienst?
  Kopie geldig legitimatiebewijs;
  Kopie arbeidscontract (bij nieuwe baan);
  Kopie koopakte indien de huidige woning verkocht is, maar transport nog niet is geweest.

 • Ben je zelfstandig ondernemer?
  Kopie geldig legitimatiebewijs;
  Gewaarmerkte accountantsverklaring;
  Jaarrekening van 2022;
  Winst- en verliesrekening van 2021 en 2022
  Uittreksel Kamer van Koophandel;
  Kopie koopakte indien de huidige woning verkocht is, maar transport nog niet is geweest.

 • Ben je met pensioen?
  Kopie geldig legitimatiebewijs;
  Kopie koopakte indien de huidige woning verkocht is, maar het notarieel transport nog niet is geweest.

Wat is Datakeeper?
Om je financiële positie vast te stellen, maken we gebruik van Datakeeper (www.Datakeeper.nl). Datakeeper heeft een aantal voordelen. Zo is Datakeeper snel en veilig. Zodra je een woning wil huren, sturen wij je een uitnodiging voor de Datakeeper controle. Via de Datakeeper App kun je je financiële situatie aan ons doorgeven. Er worden geen documenten onnodig opgeslagen.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?
Inschrijven voor Olympiade is kosteloos. Dat kun je geheel vrijblijvend doen.

Kan ik een appartement bezichtigen, voordat ik beslis om te gaan huren?
Het bezichtigen tijdens de bouw is helaas niet mogelijk. Je huurt de woning dus van tekening. Dichter naar de oplevering toe, zullen wij wel proberen een kijkdag te organiseren, maar het is nog niet zeker of dat lukt.

Kan mijn dossier na voorlopige toewijzing nog worden afgewezen?

Alle dossiers worden grondig beoordeeld. Indien wij constateren dat je dossier onjuist is ingevuld of als uit de Datakeeper gegevens blijkt dat de informatie afwijkt, zullen wij de toewijzing helaas annuleren. De verhuurmedewerker mag bij gegronde twijfel een dossier afwijzen en zal de kandidaat informeren waarom deze keuze is gemaakt.

200526_Provast_Amstelveen_View01_Aerial_SolarPanels_Halfres

HUURVOORWAARDEN

Wat is de inkomensnorm voor huurders?

Als algemene richtlijn hanteren wij een inkomensnorm, waarbij je bruto maandinkomen (inclusief vakantiegeld) minimaal gelijk dient te zijn aan 3,5 maal de huurprijs. Het tweede inkomen wordt in de meeste gevallen voor de helft meegenomen in de inkomensnorm. Maar er geldt ook een maximaal totaal inkomen, namelijk als volgt:

Voor de middeldure woningen in het lage segment met een huurprijs van €1.059,95 geldt een maximaal inkomen van €71.548,- (eenpersoons huishoudens) en €79.006,- (meerpersoons huishoudens).

Voor de middeldure woningen in het hoge segment met een huurprijs van €1.295,14 geldt een maximaal inkomen van €95.398,- (eenpersoons huishoudens) en €105.342,- (meerpersoons huishoudens)

Deze inkomens worden per individuele situatie beoordeeld.

Hoe wordt beoordeeld of ik aan de inkomensnorm voldoe?
Wij toetsen inkomens op verschillende manieren, afhankelijk van je situatie. Zelfstandig ondernemers beoordelen wij bijvoorbeeld op een andere wijze dan huurders die in loondienst zijn.

Kan ik samen met mijn partner huren?
Ja, dat kan. In dat geval mag je het tweede inkomen voor 50% meetellen.

Ik wil met vriend(inn)en een woning delen, kunnen wij huren in Olympiade?
Nee, woningdelen in Olympiade is niet toegestaan. Er is sprake van woningdelen wanneer huisgenoten geen duurzame partnerrelatie hebben.

Ik ben een freelancer/ZZP-er, wat zijn de richtlijnen voor mij?
Als je freelancer bent, kun je je inkomen (over de laatste twee jaar) aantonen met een verklaring van de Belastingdienst. Je kunt deze verklaring aanvragen op de website van de Belastingdienst.

Kan ik als student huren?
Voor een student is het alleen mogelijk om een appartement te huren als je individueel aan de inkomensnorm voldoet. Goed om te weten: we accepteren geen garantstelling door derden, bijvoorbeeld ouders van studerende kinderen.

Wordt er een borgsom gevraagd?
We vragen meestal geen borgsom. Uitzonderingen zijn situaties waarbij we extra zekerheid nodig hebben, bijvoorbeeld wanneer je een eigen bedrijf hebt of een tijdelijk arbeidscontract. We laten je het bedrag van de waarborgsom weten voordat je het contract ontvangt.

Wat is de minimale huurtermijn?
Je huurt voor minimaal 12 maanden. De opzegtermijn is één maand en start op de eerste en vijftiende dag van de nieuwe maand.

PROJECT

Waar ligt Olympiade?
Olympiade ligt direct tegenover de weidse sportvelden van Amstelveen, aan de Startbaan. Deze nieuwe woonbuurt wordt gevormd door zeven moderne en duurzame woongebouwen.

Hoeveel appartementen telt het project?
In Olympiade worden in totaal zeven hoogwaardige appartementengebouwen gerealiseerd, die allemaal de naam van memorabele Olympische steden dragen zoals Athene, Barcelona en Londen. Vier van de zeven gebouwen bestaan uit moderne koopappartementen waarvan alle woningen inmiddels zijn verkocht. De 3 woongebouwen met huurappartementen tellen in totaal 358 woningen.

Zijn er ook parkeerplaatsen te huur?
Voor elk huurappartement in Olympiade is er parkeergelegenheid voor maximaal 1 auto. Bewoners hebben toegang tot de parkeerplaats onder de gebouwen en op het aangewezen parkeerterrein buiten. Er zijn geen vaste plaatsen aangewezen, je hebt hier dus een zogeheten zwerfplaats.

Kan ik een parkeervergunning aanvragen voor parkeren op straat, dus buiten het project?
Er worden geen parkeervergunningen afgegeven door de gemeente Amstelveen om op straat te parkeren.

Is er een (fietsen)berging aanwezig?
De appartementen hebben een inpandige berging in de woning. In de berging bevindt zich ook de WTW unit. Dit is een grote installatie welke een deel van de berging in beslag zal nemen. In de berging is tevens de opstelplaats van de wasmachine gesitueerd. Daarnaast zijn er in de parkeergarage voldoende fietsenrekken aanwezig, zodat je daar je fiets kunt stallen.

Hoe is de bezonning van de appartementen?
Op de woningplattegronden staat een noordpijl waaruit je de zonligging kunt afleiden. Bovendien staat de zonligging van de buitenruimte per bouwnummer op de prijslijst vermeld.

Is er een lift aanwezig?
Ja, in elk gebouw is er een lift aanwezig.

Wat zijn de afmetingen van de lift?
De liften hebben een cabineafmeting van ongeveer 2,10m diep en 1,10m breed. De cabine is ongeveer 2,30m hoog. De doorgang naar de lift is ongeveer 2,10m hoog en 0,90m breed. Mogelijk is er de eerste tijd betimmering in de lift aanwezig om bescherming te bieden tijdens de eerste verhuizingen waardoor de cabineafmeting iets kleiner kan zijn.

Zijn er afvalcontainers aanwezig?
Op straat zijn er diverse ondergrondse afvalcontainers waar je het huisafval gescheiden kunt deponeren.

Kan ik een elektrische auto of fiets laden?
Een beperkt aantal parkeerplaatsen in de parkeergarage kunnen worden voorzien van een laadvoorziening. Je kunt navragen of er nog beschikbaarheid voor elektrische laadvoorzieningen is. De accu voor de elektrische fiets kun je alleen opladen in je eigen appartement.

Zijn huisdieren toegestaan?
Ja, huisdieren zijn toegestaan zolang ze niet voor overlast zorgen bij medebewoners. Wanneer er door een huisdier schade ontstaat aan de woning zal dit altijd worden verhaald bij de huurder. Verdere informatie over het houden van huisdieren vind je in de huurovereenkomst.

3883D_olympiade_amstelveen_int_blokD_0_11_a6_typeA27_01_LR

APPARTEMENTEN

Hoe worden de wanden afgewerkt?
De wanden zijn voorzien van een filmlaag. Voordat je de wanden saust of behangt, dien je eventuele kleine oneffenheden bij te werken en de wanden te voorzien van een primer. Bij nieuwbouw is het normaal dat er in de eerste jaren na oplevering scheurtjes ontstaan in de wanden. Je kunt dit grotendeels voorkomen door de wanden te behangen.

Worden de appartementen voorzien van een vloerafwerking?
De appartementen worden opgeleverd zonder een afgewerkte vloer. De vloer in de badkamer en het toilet zijn voorzien van tegelwerk.

Hoe ziet het tegelwerk in de badkamer en het toilet eruit?
De vloer van de badkamer en het toilet worden voorzien van vloertegels in de kleur antraciet met een afmeting van 30x30cm. De wanden van de badkamer en het toilet worden voorzien van witte wandtegels in de maat 25x33cm. De tegels worden in zowel de badkamer als het toilet tot 1,20m geplaatst. Ter plaatse van de douchehoek is de hoogte van het tegelwerk circa 2 meter.

Welk sanitair wordt er geplaatst?
In het toilet en de badkamer wordt wit sanitair geplaatst, van het merk Villeroy & Boch. De kranen zijn van het merk Grohe. De douche is voorzien van een douchedrain. In de badkamer komt er bovendien een elektrische handdoekradiator.

Hoe worden de keukens uitgevoerd?
De keukens zijn van het merk Bruynzeel. De keuken heeft witte fronten en een antracietkleurig blad en is voorzien van een vaatwasser, inductiekookplaat, afzuigkap, koel-/vriescombinatie en combimagnetron van het merk ATAG. Op de website kun je de keukentekeningen bekijken, onder het kopje ‘downloads’, als de verhuur is gestart.

Hoe worden de binnendeuren opgeleverd?
De binnendeuren zijn opdekdeuren in de kleur wit. Deze deuren worden zonder bovenlicht (glas boven de deur) uitgevoerd.

Wat is de hoogte van de wandcontactdozen?
De standaard hoogte is 30cm boven de vloer. Voor een aantal wandcontactdozen, zoals bijvoorbeeld voor de wasmachine en naast een lichtschakelaar, is een andere hoogte van toepassing.

Is er een videofoon aanwezig?
Ja, een videofoon is aanwezig. Op deze manier kun je zien wie er beneden voor de algemene entreedeur staat alvorens je de deur opent.

Zijn de woningen aangesloten op het gasnet?
Nee, de woningen zijn niet aangesloten op het gasnet. De kookplaat in de keuken is een elektrische inductiekookplaat.

Hoe worden de woningen verwarmd?
De woningen zijn aangesloten op een WKO-installatie. Deze installatie zorgt voor het verwarmen en koelen van de gebouwen c.q. appartementen. De appartementen worden verwarmd middels vloerverwarming. Meer informatie hierover tref je op de website van Vaanster.

Kan ik de verwarming in de slaapkamers uitschakelen?
Ja, dit is mogelijk. De slaapkamers en de badkamer worden voorzien van een naregeling zodat je de temperatuur in deze ruimten individueel kunt instellen.

Is er ook vloerkoeling?
Ja, in de warme zomermaanden kan het systeem ook koelen. De vloerkoeling dient als topkoeling. De koeling kan voor een paar graden koeling zorgen ten opzichte van een situatie zonder koeling. Let op: dit is géén airconditioning.

Hoe wordt het water verwarmd?
Het water wordt verwarmd via een warmtepomp met boilervat. Ondanks dat de capaciteit hiervan groot is, zijn er mogelijk beperkingen wanneer gelijktijdig warm water wordt getapt of meerdere mensen na elkaar (langdurig) gebruik maken van de douche.

Is er glasvezel aanwezig?
Het aanleggen van een glasvezel infrastructuur staat wel op de planning in Olympiade. Meer informatie hierover kun je opvragen bij Ziggo en/of KPN.

Wat voor ventilatie is er in huis?
De lucht in je woning wordt via een warmteterugwinsysteem (WTW) geventileerd. In bijna iedere ruimte zorgen witte ventielen op het plafond voor de verversing van lucht. Je mag deze ventielen niet verwijderen. Let op, deze ventielen staan niet weergegeven op interieurimpressies, maar zijn dus wel aanwezig.

Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik een vloer laat leggen?
Lees je huurovereenkomst goed. Daar staat precies in waar de vloer in de door jouw gehuurde woning aan dient te voldoen voor een optimale werking van de vloerverwarming en vloerkoeling.

Waar zit de wasmachine-aansluiting?
De aansluiting en afvoer voor de wasmachine bevinden zich in de inpandige berging.

Hebben alle appartementen een buitenruimte?
Alle appartementen op de verdiepingen hebben een uitkragend balkon. De appartementen op de begane grond hebben een terras c.q. tuin.

PLANNING

Wanneer worden de huurappartementen in Olympiade opgeleverd?
Eind april wordt gebouw Londen opgeleverd. Vanaf week 17 vinden de sleuteloverdrachten aan huurders plaats. Eind mei wordt gebouw Barcelona opgeleverd. Eind week 21/begin week 22 vinden de sleuteloverdrachten aan huurders plaats. Gebouw Athene is in juni 2024 klaar. Let op: dit is een prognose. 

Wanneer weet ik met zekerheid wanneer ik de sleutel krijg van mijn woning?
Je wordt circa 4 weken voor de oplevering geïnformeerd over de definitieve datum van de sleuteloverdracht. Voor gebouw Londen is de oplevering al bekend, dus daarvoor kan de termijn korter zijn. Bij nieuwbouw is het oplevermoment afhankelijk van tal van factoren, denk bijvoorbeeld aan toegankelijkheid van het gebied c.q. het woongebouw. Ondanks dat het in ieders belang is dat de oplevering zo snel mogelijk op een goede manier gebeurt, hebben wij de planning niet altijd in eigen hand. Afgesproken is dat wij huurders ruim van tevoren laten weten wanneer de woning gereed is. Wij begrijpen dat hierdoor je planning voor de stoffering en het verhuizen moeilijk af te spreken is. Wij adviseren dan ook een voorbehoud over de opleveringsdatum aan te houden bij je leveranciers.

OVERIGEN

Zijn er naast de huurprijs nog andere woonkosten die ik aan de verhuurder moet betalen?
Ja, je betaalt servicekosten bovenop de kale huur. Het maandelijkse voorschot kun je vinden op de prijslijst. Je betaalt daarmee een deel van de kosten voor de gezamenlijke ruimtes. Je ontvangt hiervan altijd een separate opgave en jaarlijks een overzicht met specificatie van de werkelijk gemaakte kosten en het bedrag dat je samen met je buren al hebt betaald als voorschot. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald, daar mogen we niet van afwijken. Wil je er meer over weten, kijk dan op de website Rijksoverheid.nl. Kosten die je niet aan de verhuurder betaalt, maar waar je wel rekening mee moet houden, zijn bijvoorbeeld de kosten voor het afsluiten van een internetaansluiting, water en elektriciteit, belastingen en verzekeringen. De woningen zijn niet aangesloten op het gasnet.

Kan ik mijn huurovereenkomst nog opzeggen voordat ik de sleutel krijg?
Nee. Houd er rekening mee dat je, door ondertekening van een huurovereenkomst een huurverplichting aangaat van minimaal 1 jaar, vanaf huuringangsdatum. Ook al gaat de huuringangsdatum pas later in, door ondertekening ga je wel meteen een huurovereenkomst aan. Beide partijen, huurder en verhuurder, zijn gebonden aan de aangegane huurovereenkomst, ook als de huuringangsdatum in de toekomst ligt.

Zijn de afbeeldingen op de website realistisch?
De afbeeldingen zijn Artist Impressions. Deze zijn bedoeld om je een indruk te geven hoe het gebouw en het appartement er ongeveer uit gaat zien, maar je kunt er geen rechten aan ontlenen. In werkelijkheid kan het afwijken. De indeling van de woning zie je op de sfeerplattegrond in de woningzoeker. Hierop zie je ook de ligging van de woning. Ook aan de sfeerplattegrond kun je geen rechten ontlenen.

Blijf op de hoogte 

Wil je niks missen rondom de ontwikkelingen van Olympiade? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Dan houden we je automatisch op de hoogte.