3883B_olympiade_amstelveen_int_blokB_balkon_2_03_f3_01_LR

Inschrijfprocedure Olympiade

De verhuur van gebouw Barcelona in Olympiade is gestart. Dat betekent dat je je kunt inschrijven op de appartementen van jouw voorkeur. Hierbij is het belangrijk dat je de inschrijftermijn in de gaten houdt. Die sluit namelijk op maandag 22 april a.s. om 12.00 uur.

Met behulp van de appartementenzoeker van Olympiade kun je gebouw Barcelona aanklikken en vervolgens per woonlaag alle appartementen, specificaties en huurprijzen bekijken. Je kunt ook filteren op je zoekcriteria, zoals huurprijs, aantal kamers en het woonoppervlakte van het appartement. Dan worden alleen die appartementen getoond die aan je zoekcriteria voldoen.

Als je een appartement hebt aangeklikt, verschijnen alle gegevens rechts in beeld. Denk aan de huurprijs, de woonlaag, het woonoppervlakte en de zonligging van het terras of balkon. Hier kun je bovendien de plattegrond van het appartement bekijken via de link ‘bekijk en print de plattegrond’. In deze pdf staat de plattegrond inclusief het balkon of terras en de kerngegevens. Deze pdf kun je gemakkelijk opslaan, maar ook printen.

Heb je een appartement gevonden dat voldoet aan je wensen, dan kun je je online inschrijving starten.

  • Als je een bouwnummer open hebt staan, klik je rechts op de link ‘ik wil deze woning’. Vervolgens word je doorgelinkt naar het Woningdossier.
  • Je start met het invullen van je gegevens.
  • Daarna vul je de appartementen in waar je voorkeur naar uitgaat. Je eerste voorkeur is je favoriet.
  • Je dient diverse bestanden te uploaden, zoals een uittreksel uit het basisregistratie persoonsregister en een werkgeversverklaring. Meer informatie vind je in de algemene huurvoorwaarden bij de downloads op de website.
  • Na het verzenden van je inschrijving krijg je een bevestiging in je mailbox.

Bij het invullen van het inschrijfformulier kun je aangeven of je tot één van de doelgroepen behoort die voorrang hebben. Dit wordt later geverifieerd middels de door jou opgestuurde documentatie en resultaten uit de Datakeeper sessie. Het spreekt voor zich dat het van belang is dat je de inschrijving naar waarheid invult.

Hieronder tref je een uitleg over de toewijzing en de voorrangsregels van Olympiade.

De toewijzing c.q. loting

Nadat de inschrijving sluit op maandag 22 april a.s. om 12.00 uur worden alle inschrijvingen gerangschikt op voorrangscategorie en gecontroleerd op financiële haalbaarheid. Vervolgens voeren we via het inschrijfsysteem, per categorie, een loting uit. Die uitkomst bepaalt de volgorde waarin we opties aanbieden. Als je bent ingeloot, ontvang je hiervan bericht van een van de makelaars.

De voorrangsregels

Samen met de gemeente Amstelveen is vastgesteld dat het merendeel van de betaalbare huurappartementen in Olympiade met voorrang worden toegewezen aan specifieke doelgroepen. De overige appartementen worden toegewezen aan iedereen die voldoet aan de inkomensvoorwaarden. Aan welke inkomens je moet voldoen en welk maximum geldt, lees je in de huurvoorwaarden.

Doelgroepen die in Olympiade voorrang krijgen zijn starters en doorstromers uit Amstelveen en mensen met een sleutelberoep. Een uitleg over deze doelgroepen lees je in het toewijzingsbeleid.

Succes met het inschrijven op een huurappartement in Olympiade! Mocht je vragen hebben of hulp nodig hebben bij het invullen van het formulier, schroom dan niet contact op te nemen met een van de makelaars.